projekt D77 - Wojciech projekt D77 - Wojciech
Ocena:
0,0/5 (0 opinii)
bardzo dobra!
dobra
średnia
nic specjalnego
słaba

Rzut parteru

D77 - Wojciech - Rzut parteru
D77 - Wojciech - Rzut parteru
powierzchnia 80,60 m²
1. pokój dzienny 22,80 m²
2. kuchnia 12,40 m²
3. sień 2,60 m²
4. hall 1,90 m²
5. łazienka 3,30 m²
6. pom. techniczne 2,30 m²
7. sypialnia 8,60 m²
8. sypialnia 10,60 m²
9. sypialnia 12,60 m²
10. korytarz 3,50 m²

Rzut poddasza

D77 - Wojciech - Rzut poddasza
D77 - Wojciech - Rzut poddasza
powierzchnia 36,50 m²
1. pokój 16,30 m²
2. pokój 14,60 m²
3. korytarz 3,90 m²
4. łazienka 1,70 m²

Sytuacja

D77 - Wojciech - Sytuacja
D77 - Wojciech - Sytuacja

Przekrój

D77 - Wojciech - Przekrój
D77 - Wojciech - Przekrój

Elewacje

D77 - Wojciech - Elewacja przednia
D77 - Wojciech - Elewacja przednia.
D77 - Wojciech - Elewacja tylna
D77 - Wojciech - Elewacja tylna.
D77 - Wojciech - Elewacja lewa
D77 - Wojciech - Elewacja lewa.
D77 - Wojciech - Elewacja prawa
D77 - Wojciech - Elewacja prawa.

Opis projektu D77 - Wojciech

Projekt D77 - Wojciech to dom parterowy z poddaszem użytkowym o prostej w wyrazie oraz oszczędnej w detalach architekturze zbudowany z bali drewnianych. Klasyczna, zgrabna forma budowli podkreśla jego tradycyjny styl. Dom D77 - Wojciech doskonale wkomponuje się w klimat wiejski lub podmiejski. Wejście domu podkreślone zostało przez schody oraz podcień. Zadaszony, ogrodzony taras pozwoli na wypoczynek zarówno w letnie, upalne dni, jak i deszczowe, pochmurne popołudnia.

Sień prowadząca do wnętrza sąsiaduje z wydzielonym na garderobę pomieszczeniem, która pozwala utrzymać porządek w domu. Centralnym pokojem projektu D77 - Wojciech stanowiącym strefę dzienną domu jest salon połączony z kuchnią, który może służyć jako jadalnia oraz miejsce wypoczynkowo-rozrywkowe. Zlokalizowany tu kominek nie tylko ociepla dom w okresie jesienno-zimowym, ale pozwala na relaks przy ulubionej lekturze. Duże drzwi prowadzące na taras doskonale doświetlają pomieszczenie. Taras w okresie letnim sprawdzi się w idealnie jako jadalnia czy miejsce weekendowego grillowania ze znajomymi. Zejście prowadzi bezpośrednio do kwiecistego, pachnącego ogrodu pozwalającego na bliższy kontakt z naturą.

Niewątpliwą zaletą projektu domu jednorodzinnego D77 - Wojciech jest zlokalizowanie łazienki niedaleko wejścia do domu, co pozwoli na użytkowanie jej nie tylko przez domowników, lecz także przez gości. Strefę nocną domu stanowią trzy przestronne pokoje o wyrafinowanym, gustownie dobranym wystroju. Schody zlokalizowane w salonie prowadzą na poddasze złożone z dużej sypialni dla rodziców bądź dziadków, garderoby rozmieszczonej w korytarzu oraz wygodnej łazienki. Znajduje się tu także przestronny pokój, który można zaaranżować na małą siłownię, pomieszczenie rekreacyjne lub dodatkowy pokój nocny.

Technologia wykonania

Materiały: Ściany zewnętrzne: wariant I - warstwowe z bali drewnianych w konstrukcji wieńcowej z izolacją z wełny mineralnej wewnątrz stropu; wariant II - dodatkowe podpiwniczenie konstrukcja dachu: drewniany krokwiowo-jętkowa pokrycie dachu: dachówka ceramiczna, ściany: bal drewniany strop: drewniany lub w II wariancie gęstożebrowy nad piwnicą konstrukcja dachu: drewniany krokwiowo-jętkowa elewacja: drewniana z bali

Koszty budowy (wskaźnikowe)

Stan surowy zamknięty
246,5 tys. zł
Stan deweloperski
312 tys. zł

Zadzwoń 52 384 49 90

Skorzystaj z bezpłatnej kosultacji z Doradcą Projektowym!

Imię i nazwisko
E-mail
Telefon
Treść pytania do projektu D77 - Wojciech
Twoja wiadomość została wysłana.
Wkrótce skontaktuje się z Tobą nasz doradca w celu omówienia zapytania.

Tańsze materiały budowlane?
Uzyskaj specjalne rabaty od naszych partnerów!

podaj kod pocztowy
Dziękujemy za skorzystanie z naszego formularza.

Pakiet GRATISÓW do projektu

Do zamówienia możesz wybrać do 5 dowolnych gratisów z poniższej listy.

Warianty

Podobne projekty

Dedykowane dodatki

Kosztorys inwestorski
450,00 zł
autor: Artinex

Architekt radzi

Podoba mi się projekt Wojciech z bali, ale chciałbym umieścić wejście na poddasze na zewnątrz budynku oraz podnieść wysokość ścianki kolankowej. Czy byłoby to możliwe?

Tak, wymienione zmiany mogą zostać wprowadzone przez lokalnego architekta na etapie adaptacji.